In mijn kookmap staat erbij geschreven: uitmuntend lekker! Meer aanmoediging heb je toch niet nodig?!
1 sinasappel
75 gram gedroogde abrikozen
150 gram walnoten
1,5 ei (altijd een beetje lastig…)
225 gram bruine suiker
1 zakje vanille suiker
125 gram bloem
½ tl bakpoeder
½ tl zout
Magnetron, mixer, bakpapier, ovenschaal en een oven
Bereiding: Verwarm de oven 175 °C (hete lucht op 160 °C). Boen de sinasappel schoon, en rasp de schil eraf. Pers de sinasappel en bewaar het sap. Snij de abrikozen klein stukjes. Verwarm het sinasappelsap met de abrikozen in de magnetron 30 seconden op 900 watt. Laat ze verder wellen. Hak de walnoten grof. Leg in de ovenschaal wat bakpapier. Klop in een kom met een mixer de eieren luchtig en schuimig. Mix dan in gedeelten de basterdsuiker en de vanillesuiker er door heen tot een dik en luchtig beslag ontstaat. Voeg de sinaasappelrasp toe. Doe de bloem erbij en mix ook het bakpoeder en het zout er door heen. Giet de abrikozen af, en dep ze droog en doe ze samen met de walnoten ook in het beslag. Schep het beslag in een ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Bak het powermengsel in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Eerst goed laten afkoelen en dan pas in repen snijden.
Recept van: Treq
Geen opmerkingen:
Een reactie posten