Blikjes groenten zijn zwaargewichten in een rugzak, maar als iedereen er een paar draagt voel je het gewicht niet. Bovendien kun je er deze heerlijke tortilla's van maken. Serveer er een groene salade bij. Voor zes personen. De strooikaas is optioneel, daardoor is het recept goed bruikbaar als je een veganist in de groep hebt.
18 tortilla's
zakje strooikaas
potje guacamole (kun je zelf maken, maar kijk uit voor bederf)
groot blik olijven
groot blik mais
vier of vijf uien, gesnipperd
paar tenen knoflook, gehakt
drie blikken tomaten
groot blik bruine bonen
paprikapoeder, liefst pittig
bakolie, peper, zout
Fruit de ui en de knoflook in de paprikapoeder. Open nu de blikjes in de volgorde tomaten-bonen-mais-olijven. Roer ze steeds goed door en laat de saus lekker pruttelen. Verhit de tortilla's per twee in een hete koekenpan, je kunt ze warm houden onder een trui ofzo. Serveer de tortilla's met de kaas en de guacamole. Knoei flink bij het eten-met-je-handen.
Recept van: Karolien
Geen opmerkingen:
Een reactie posten