Pagina's

maandag 21 mei 2012

Notenrijst met paksoi-curry

Voor 6 personen:

  • 800 gram zilvervliesrijst
  • een handje fijn gehakte amandelen
  • zakje/pakje pittenmix (zonnebloempitten, pompoenpitten, pijnboompitten)
  • 3 tenen knoflook
  • twee uien
  • 3 zakjes kokosmelkpoeder
  • 1 zakje gele currypasta
  • 2 stronken paksoi
  • beetje olie
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in stukjes en was deze met wat water (bij gebrek aan vergiet kun je bijvoorbeeld een plastic tasje met gaatjes erin gebruiken). 
Breng voldoende water aan de kook en voeg de rijst toe. Laat even kort doorkoken, en zet het dan in een trui en/of slaapzak om verder te garen. 

Verhit in een andere (grote) pan een beetje olie, en fruit de uien en knoflook. Voeg de currypasta toe en meng goed. De currypasta is vrij pittig, dus je hoeft niet het hele zakje te gebruiken. Wij gebruikten ongeveer 2/3. Voeg daarna de paksoi toe, en roerbak het een tijdje totdat het vocht verdampt en de paksoi inslinkt. Roer dan de kokosmelkpoeder erdoor, eventueel samen met een scheutje water om er een lekkere saus van te maken. 

Wanneer de rijst gaar is, meng je de noten en pitten er door. Eet smakelijk!

Lekker met Casavekroepoek!

Wanneer je op trektocht bent, en een lichtgewicht maaltijd verkiest boven verse groenten, dan kun je bij de toko (als je durft) gedroogde paksoi kopen.

Recept van: Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten