Lekker, een voedzame hollandse maaltijd als je op avontuur in het buitenland bent! De wortel droog je thuis, dat scheelt gewicht in je rugzak.
1 kilo wortels per 3 personen
handje gebakken uitjes p.p.
1 zakje aardappelpuree p.p.
eventueel blikjes kidneybonen bij veel personen.
Voorbereiding thuis: Verwarm de oven voor op 80 graden. Schrap de wortels en hak ze fijn met een keukenmachine. Spreid de wortels uit op de bakplaat en schuif ze in de oven. Laat een uur of vier in de oven drogen. De droogtijd is afhankelijk van de grootte van de stukjes wortel en je oven, dus controleer regelmatig. De uitgedroogde stukjes wortel in ziplockzakje verpakken. Op reis: Kook de hoeveelheid water voor de aardappelpuree + wat extra en doe daar alvast de wortel bij. Dan kan de wortel wellen. Wanneer het water kookt, voeg je de aardappelpuree toe. Wanneer het te droog wordt, voeg je nog water toe. Meng de uitjes erdoor, en eventueel de kidneybonen. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten