- 1 blik ananas op sap
- 1 zakje gedroogde ananasstukjes (van de toko of natuurwinkel)
- Snijbiet, zoveel als je kunt vinden langs de weg. Anders kun je het ook gewoon in de winkel kopen :). Paksoi, groene kool, spinazie en zelfs broccoli smaken ook allemaal prima.
- 600 g zilvervliesrijst.
- olie/vet
- zout, peper, kurkema, sereh, gemberpoeder, korianderpoeder.
Voor dit recept moet je thuis al een en ander voorbereiden: Pureer de ananas uit blik met de helft van het sap met de staafmixer. Meng er kurkema, sereh (citroengraspoeder), gemberpoeder, korianderpoeder (ketoembar) en een snuf zout doorheen en laat dit mengsel vacuĆ¼meren bij de slager.
Op reis: Kook rijst. Bak de snijbiet in wat olie/vet, voeg de rijst, de ananasstukjes en -saus toe. Doorwarmen en op smaak brengen met (zwarte) peper.
Recept van: Joske
Geen opmerkingen:
Een reactie posten