dinsdag 11 oktober 2011

Oshawacake (voor ±20 plakken)

Voor ongeveer 20 plakken cake
3 eetlepels sesamzaadjes
3 koppen gekookte bruine ronde rijst.
2 koppen havervlokken
2 koppen gebuild meel (dat is 85% volkorenmeel, te koop in de natuurvoedingwinkel)
Halve kop perensap
2 el kaneel
1 kop rozijnen
1 kop geroosterde hazelnoten, gehakt.
1tl vanille suiker.
Cakeblik en een oven

Bereiding: Verwarm de oven 180 °C. Doe de sesamzaadjes in een zeef, en spoel ze even af. Rooster ze dan in een droge koekenpan terwijl je de hele tijd roert (niet weg lopen want dan zijn ze sowieso aangebrand). Laat ze op zacht vuur rustig poffen of opbollen. Ze hoeven niet heel bruin te worden. Vet een groot cakeblik in met olie. Meng alle andere ingrediënten door elkaar. Voeg eventueel wat water toe als het deeg te droog is. Doe het mengsel in het cakeblik en druk goed aan! Bak hem 30 minuten in de oven.

Recept van: Treq

Geen opmerkingen:

Een reactie posten