maandag 24 oktober 2011

Risotto met paddenstoelen

Fijn recept voor een herfstig weekendje op de camping of in een blokhut. Maak er een lekkere salade bij. Als je op een brander kookt, lukt het beter mmet twee branders en kleine pannen. Voor acht personen.

4-5 uien, gesnipperd
paar teentjes knoflook, fijngehakt
twee bouillonblokjes
twee bakjes paddenstoelen.
1 kilo risottorijst
zakje geraspte Parmezaanse kaas (die van de Lidl is goed en betaalbaar)
grote zak rucola
scheut witte wijn, als je die toevallig bij de hand hebt
pijnboompitten die je thuis al geroosterd hebt.
bakolie, peper, zout

Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knflook. Voeg daarna de rijst toe en bak die mee tot de korrels glazig zijn (bij echte risotto moet dat meestal andersom, maar dat vergeet je maar even). Voeg een scheut wijn of water toe, samen met de bouillonblokjes. Laat het vocht inkoken en roer af en toe. Snijd ondertussen de paddenstoelen fijn. Als de rijst het vocht opgenomen heeft, voeg je een nieuwe scheut water toe, ditmaal met de paddenstoelen erbij. Blijf, water toevoegen-roeren-laten inkoken tot de rijst gaar is en het mengsel nog een beetje vochtig. Roer de rucola, de kaas en de pijnboompitten erdoor.

Recept van: Karolien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten