Tiramisu op Mull (Schotland) |
Voor ongeveer 4-6 personen heb je nodig:
2 zakjes Klop-Klop (= de inhoud van 1 doosje)
Oplosmelk voor 160 ml. melk
Lange vingers, ongeveer 15 stuks (bewaren in eetbak of pan om ze heel te houden)
Oploskoffie
Scheut Amaretto (verpakt in plastic flesje)
Cacao, ongeveer 3 eetlepels
Verwarm een bodempje water en voeg de oploskoffie toe. Maak er ongeveer 100-150 ml. flink sterke koffie van. Giet de koffie over de lange vingers. Vervolgens meng je 160 ml. koud water met de oplosmelk en vervolgens met de Klop-Klop. Giet er ook een scheut Amaretto bij. Pak een spork (of een vork) en klop het op. Giet de helft van het mengsel over een bodem van lange vingers in een grote eetbak, leg er dan weer wat koekjes op en vervolgens de rest van het Klop-Klop-mengsel. Bestrooi het tenslotte met cacao, en meteen daarna opeten.
Na een dag buiten smaakt het nog beter dan het orgineel!
Recept van: Jessie
Deze is erg lekker! Tip: Als je in een koude omgeving op vakantie bent, dan niet meteen opeten, maar heel even buiten in de vrieskou zetten.. mmmm !
BeantwoordenVerwijderen