dinsdag 13 maart 2012

Risotto voor winterkampeerders

Winterkampeerders hebben een rugzak vol donsspullen, tenten en sneeuwscheppen. Er moet natuurlijk nog eten bij, anders gaat de grap er snel af. Risotto die bijna niets weegt voor vijf hongerige winterkampeerders;
  • Twee pakjes poedersoep, iets champignon-achtigs
  • Een chorizo-worst, in stukjes gesneden
  • Een zakje gedroogde uien
  • Een zakje gedroogde wortel
  • Een zakje gedroogde erwten
  • Een potje gorgonzolapoeder (zonder reclame te willen maken; de groenten en de gornonzolapoeder kun je bestellen bij Globetrotter).
  • Eerst sneeuw smelten
  • Een kilo snelkookrijst
Doe de rijst in een pan water. De rijst moet goed onder water staan, maar ook weer niet meer dan dat. Breng het water aan de kook. Voeg, zodra het water kookt, de groenten toe. Twee minuten voordat de rijst klaar is, kun je de soep toevoegen. Roer alles goed door en geef de gorzonzolapoeder en de chorizo er los bij.
Serveertip; met een slokje whisky uit de veldfles. Toetje; paaseitjes om je er aan te helpen herinneren dat het echt bijna lente is.

recept van: Karolien


Geen opmerkingen:

Een reactie posten