dinsdag 22 mei 2012

Noodles met zoetzure saus

Uit de experimentele keuken: rode zoetzure saus in poedervorm van de toko.... Hier zijn een hoop lekkere recepten mee te verzinnen, en wij kozen deze keer voor de makkelijke versie met zakken voorgesneden groenten :)

Voor zes personen:

De zoetzure saus

  • 500 gram noodles
  • 3 zakken voorgesneden gemengde groenten (ongeveer een kilo)
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • 4 vega-burgers, in kleine stukjes gesneden (bij gebrek aan tofu in de plaatselijke supermarkt)
  • 2 zakjes cashewnoten
  • 1 zakje cup-a-soup tomatensoep
  • 1 zakje zoetzure saus-poeder
  • beetje olie
  • een blikje ananas in stukjes
Breng voldoende water aan de kook, voeg de noodles toe en laat verder garen in een trui of slaapzak.

Verhit de olie in een grote pan, en fruit de ui en knoflook. Voeg de stukjes vega-burger toe en bak ze even door. Voeg dan de groenten toe, en roerbak de groenten totdat ze gaar zijn. Roer dan het saus- en soeppoeder er door, eventueel met een scheut water om er een smeuïge saus van te maken. Roer de stukjes ananas er door (deze hadden wij niet, maar tijdens het eten bedachten we dat dat de perfecte frisse aanvulling voor deze maaltijd zou zijn).

De noodles zijn nu wel ongeveer klaar, dus je kunt ze afgieten. Verdeel de noodles en groenten over de borden, en garneer met cashewnoten. 

Recept van: Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten