zaterdag 4 augustus 2012

Pasta met paddestoelen en courgette

Na een lange dag wandelen, is een groot bord pasta altijd lekker!
Voor 4 personen:

  • 400 gram (volkoren) pasta
  • 1 zakje spaghettisaus
  • 30 gram gedroogde paddestoelen
  • 60 gram gedroogde courgette (ik kocht het bij een Italiaanse traiteur, maar je kunt het ook zelf drogen  in de oven)
  • twee eetlepels dipperkruiden (xenos)
  • 1/3 zakje bioburger braadmix
  • 100 gram pijnboompitten
  • 80 gram (poeder)kaas
Breek de paddestoelen en courgette eventueel in kleinere stukjes. Meng de pasta en de groenten in een grote pan, en voeg voldoende water toe. Voldoende water, maar niet teveel, eventueel kun je later nog wat water toevoegen. Het sauspoeder en de bioburger zullen later ook nog flink wat vocht opnemen. Breng het geheel aan de kook, en laat het even doorkoken. Zet het daarna in een slaapzak om verder te garen. 
Wanneer de pasta zo goed als gaar is (al dente), zet je de pan nog even op het vuur. Meng het sauspoeder, de bioburger en de dipperkruiden erdoor, en laat het nog even doorpruttelen. 
Op je bord kun je nog wat pitten en kaas over je bord strooien.

Recept van: Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten