dinsdag 21 augustus 2012

Soep met rode groenten

Als stevig soepje vooraf voor zes personen. Maar als je toevallig aan lekker brood en een stukje lokale kaas kan komen, kan hij ook best als hoofdmaaltijd voor twee of drie personen.

  • Zak gedroogde paprika's
  • Pak tomaten-poedersoep (in de versie met room zitten de meeste calorieën, al willen veganisten de soep dan niet meer)
  • Bouillonblokje
  • 100 gram vermicelli 
  • Beetje gedroogde basilicum, oregano of Italiaanse kruiden


Doe de paprika's zodra je aankomt op je kampeerplekje, in het water, zodat ze kunnen wellen. Zet voldoende water + een beetje extra op om de poedersoep te maken. Snijd ondertussen de paprika's in kleine stukjes en voeg ze toe, samen met het bouillonblokje. Maak de soep volgens de gebruiksaanwijzing (die heb je uit de verpakking geknipt toen je de rest van het karton thuis weggooide). Voeg drie minuten voor de soep klaar is de vermicelli en de kruiden toe.

Recept van: Karolien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten