donderdag 29 oktober 2015

Iced Coffee

Vooral als je een langere tocht maakt, is het belangrijk om voldoende calorieën binnen te krijgen. Bijvoorbeeld als je, net zoals Claire, 4000 km door Amerika loopt: http://reiske.nl/

Daarnaast is het fijn om soms iets anders dan water te drinken. In de bergen stroomt héérlijk fris water en dat is een prima ingrediënt voor Iced Coffee! Sinds deze zomer is dit één van Claire's favoriete en calorierijke drankjes.

Oploskoffie lost óók op in koud water. De kunst is het waterflesje niet helemaal te vullen zodat je de mix kunt 'shaken', daarnaast helpt het om de shake de tijd te geven om verder op te lossen. Maak de Iced Coffee bijvoorbeeld 's ochtends bij vertrek, een uur later is het prima te drinken.


Benodigdheden:
  • Plastic (water)flesje
  • Instant koffie (Nescafé espresso of bijvoorbeeld Instant Vanille latte van het beroemde Amerikaanse koffiemerk)
  • Melkpoeder (voor de smaak en calorieën, in Amerika gebruikte Claire Carnation Instant Breakfast; een proteïnepoeder met allerlei vitamine-toevoegingen)
Variatie: hetzelfde kun je doen met instant chocolade melk (bij voorkeur van een luxer merk) en zelfs een mix van melkpoeder, koffie én instant Vanille latte smaakt lekker en geeft energie voor 10!

Recept van: Claire
Geen opmerkingen:

Een reactie posten