vrijdag 13 mei 2016

Vegetarische spruitjesstamppot met geitenkaas

Voor wie geen bezwaar heeft tegen het sjouwen van verse spruitjes is dit een heerlijke winterse stamppot voor 4-5 personen. Genieten bij het kampvuur!
 
Ingredienten:
  • Aardappelpureepoeder voor 4 of 5 personen (meestal is 1 zakje genoeg, hangt af van het merk. Neem wat in de winkel verkocht wordt als een portie voor 2-3 personen voor 1 persoon mee).
  • 1 kg spruitjes
  • melkpoeder voor 2 dl melk
  • 3 eetlepels koffiemelkpoeder
  • 3 eetlepels pesto
  • 8 zongedroogde tomaten (fijngesneden – tip: knip ze thuis al fijn met een schaar)
  • 200 gram zachte geitenkaas of feta (in blokjes gesneden)
  • 1 eetlepel nootmuskaat
  • flinke snuf zwarte peper (tip: de kruiden kunnen bij elkaar in een ziplockzakje mee) 
Bereiding:
Breng voldoende water aan de kook om de aardappelpuree te maken + een beetje extra voor de tomaten (zie beneden), maak ondertussen de spruitjes schoon.
Neem een beetje heet water uit de pan en zet de tomaten in de week.
Kook de spruitjes tot ze gaar zijn (kan voor een deel in slaapzak of trui).
Voeg melkpoeder, koffiemelkpoeder, pesto, geweekte tomatenstukjes en kaasblokjes toe en roer goed door elkaar.
Voeg nootmuskaat en peper naar smaak toe en roer goed door.

Recept van: Jitske
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten