zondag 12 augustus 2018

Milde curry met ananas

Met een voedseldroger kun je je zelf groente en fruit drogen. Voor dit recept droogden we zelf sperziebonen en ananas. 

Voor twee personen:
  • 250 gram rijst
  • knorr mix voor milde curry
  • zakje kokosmelkpoeder
  • 60 gram gedroogde sojabrokjes (verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkel)
  • 50 gram gedroogde sperziebonen
  • handje gedroogde ananas
  • zakje cashewnoten

Zet de sperziebonen en soja bijtijds in (warm) water in de week. Als je ze lang laat weken, scheelt dat flink in de kooktijd. 

Breng de rijst in voldoende water aan de kook en laat het even doorkoken. Om brandstof te besparen kun je de pan vervolgens van het vuur halen en een trui of slaapzak om de pan wikkelen. De rijst gaart dan verder ("hooikistmethode"). 

Vervolgens kun je de sperziebonen en soja gaan koken. Voeg eventueel wat extra water toe, zodat ze ruim in het water staan. Als de boontjes gaar zijn, voeg je de kokosmelkpoeder en de currypoeder toe. Roer het goed door en meng dan ook de ananas er doorheen. Voeg zonodig wat extra water toe. Laat het even doorkoken totdat de saus klaar is. 

Verdeel de rijst en curry over de bakjes. Strooi er dan nog wat cashewnoten over. 


recept van: Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten