zondag 14 juli 2019

Bami speciaal

Lekker, Bami Speciaal! De saus die wij gebruikten heette al speciaal, wij maakten het extra bijzonder met de bijgerechten.

Ingrediënten:
  • 50 gram gemengde groenten per persoon
  • 25 gram sojabrokjes per persoon
  • Bami-speciaal mix
  • mie / noodles
  • casave kroepoek
  • eipoeder
  • beetje olie










Wij gebruikten een (zelfgedroogde) groentemix met sperziebonen, erwtjes, paprika, wortel en courgette. Zet deze, samen met de soja, bijtijds in (warm) water in de week, zodat de groenten goed kunnen wellen. 

De casavekroepoek kwam bij ons gewoon kant en klaar uit een zak. Je kunt deze ook gedroogd kopen en zelf in wat olie frituren. In dit recept zie je hoe je dat kunt aanpakken. 

Wanneer het etenstijd is, breng je voldoende water aan de kook. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Maak ondertussen een papje van het eipoeder en wat water. Bak het ei, in de olie, tot een omelet.

Kijk op de verpakking van de saus hoeveel water je nodig hebt. Giet de groenten zonodig een beetje af. Breng het water aan de kook en voeg het sauspoeder toe. Laat het even pruttelen. Wanneer de groenten en de noodles allebei goed zijn, meng je ze in de pan samen. 

Serveer de bami met een stukje omelet en wat casavekroepoek. 




Recept van: Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten