donderdag 8 september 2011

Bami met pindasaus

Bami, voor zes personen
750 gram bami of noedels (wel naar de toko gaan voor de lekkere versie)
twee zakjes pindasaus
twee zakjes nasigroenten (bij de Xenos of bij de toko)
Zak gedroogde uitjes
Rempejeh, pindakoekjes bij de toko

Doe de gedroogde groenten in een lappennap of kom en doe er zoveel water bij dat ze net onder water staan. laat de groenten minstens vijf minuten wellen. Roer ze af en toe door en giet er zo nodig meer water bij. Zet water op en kook de bami. Als je een klein pannetje hebt, kun je de bami beter eerst in stukjes breken. Als het water kookt, voeg je de gewelde groenten toe. Heel voorzichtig afgieten, als alles klaar is! Laat de brander aan en zet het water op voor de pindasaus. Die maak je volgens aanwijzing op het zakje.
verdeel de bami-met-groenten over de bordjes en geef er pindasaus en uitjes bij. De rempejeh zijn lekker als bijgerecht, maar waarschijnlijk zijn ze gecrasht in de rugzak. Dat maakt niet uit, over de bami zijn ze ook lekker. Eet smakelijk!

Recept van: Karolien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten