donderdag 8 september 2011

Vegetarische risotto

Risotto voor vier personen

- een blik tomaten
- een of twee uien, fijngesneden
- een klein blikje doperwten
- 400 gram (risotto)rijst
- zoveel teentjes knoflook als je lekker lijkt
- een bouillonblikje
- een stuk Parmezaanse kaas, geraspt
- Een flinke hand geplette, ongezouten cashewnoten
- olijfolie (overgieten in een PET-flesje, dan hoef je niet met een glazen exemplaar op stap)
- peper en zout naar smaak

Verhit een flinke scheut olijfolie in de koekenpan en bak de rijst tot deze glazig is. Giet 0,4 liter water bij de rijst en voeg de bouillonblokjes toe. Wacht tot het water aan de kook is en draai het gas laag, en laat de risotto rustig de bouillon opnemen. Regelmatig doorroeren.
Fruit ondertussen op een andere brander de uien en de knoflook glazig. Zet ze apart. Open het blik en kieper de hele inhoud in de pan risotto. Blijf roeren en voeg meer water toe als de rijstkorrels meer bite hebben dan nodig is.
Voeg, als de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen, de uien, knoflook en erwtjes toe. Roer de cashewnoten door de risotto en breng op smaak met Parmezaanse kaas, peper en zout. Serveren met wijn uit plastic campingbekers.

Recept van: Karolien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten