- 300 gram gedroogde kikkererwten of uit blik (die hoef je niet te weken)
- 5 zwartte peperkorrels
- 1 laurierblaadje
- 2 uien
- 50 gram gedroogde groenten
- 2 teentjes knoflook- Klein mespuntje tahin
- Kerriepoeder
- Peper en zout
- OlieBereiding: Laat de kikkererwten een nacht in ruim water weken. Zet dan de kikkererwten in ongeveer 1 liter water op het vuur met de peperkorrels, het laurierblaadje en het bouillonblokje. Kook de kikkererwten in 1 uur gaar (als je erwten gebruikt uit blik ±10 min koken). Giet het kookwater af, maar bewaar het nog even om de paté eventueel wat smeuïger te maken later. Stamp de kikkererwten fijn. Snij en bak de knoflook en de uien in een beetje olie.
Week de groenten in warm water van de kikkererwten (±10 min). Voeg kerrie en tahin toe, en mix alles door elkaar.
Recept van Treq
Geen opmerkingen:
Een reactie posten