donderdag 8 september 2011

Rijst met paprika-curry en cashewnoten

Voor vier personen:
500 gram rijst
zakje rode currypasta (bijvoorbeeld bij de toko)
2 zakjes kokosmelk-poeder (bij de toko; kijk op verpakking hoeveel zakjes je nodig hebt om saus van de currypasta te maken)
gedroogde paprika's (te koop in Turkse winkel, ze zitten vaak aan een stuk touw geregen in een plastic zak)
een zakje cashewnoten

Zet allereerst de brander aan met een pan voor de rijst. Als je maar een brander hebt kun je de rijst na ongeveer 5 minuten van de brander halen en verder laten garen in je slaapzak of dikke trui. Terwijl de rijst kookt snij je de paprika's in stukjes en laat je ze wellen in wat warm water (uit de rijst-pan). Maak vervolgens de currysaus. Doe het water voor de saus in de pan, de hoeveelheid is afhankelijk van wat er op de verpakking staat van de currysaus en de kokosmelk, en afhankelijk van de honger van je reisgenoten. Verwarm het water en voeg de paprika en de currypasta toe. Laat het even pruttelen en let er vooral op dat de stukjes paprika een beetje zacht zijn geworden. Voeg als het klaar is de kokosmelk toe (van de brander af, dit voorkomt aanbranden), en strooi er op je bord nog wat cashewnoten over voor wat extra bite.

Recept van: Jessie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten