donderdag 22 september 2011

Tikki’s

De kunst met tikki’s is het vinden van de juiste hardheid. Zijn ze zo zacht geworden dat je ze op een hartkek kan smeren, laat de suiker dan de volgende keer iets langer karameliseren. Zijn ze zo hard dat je er de deur van een berghut mee kunt ontzetten, dan zijn ze misschien iets te veel gekarameliseerd. Voor ongeveer 40 stuks.

250 gram suiker
250 gram honing
400 gram cruesli
150 gram pindakaas
Bakpapier

Bereiding: Verwarm op een laag vuur de honing met de suiker. Laat dit 7-10 min zachtjes koken. Maal de cruesli fijn en roer dit, samen met de pindakaas, door de suiker. Stort het geheel uit op een met bakpapier beklede plaat. Smeer het met een ingevette lepel uit tot een maximale dikte van ½cm. Snij de koek in vierkantjes van 2x2 cm. Bestrooi deze met poedersuiker om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken en laat de koek verder afkoelen.

Recept van: Treq

Geen opmerkingen:

Een reactie posten