24 vijgen
85 ml honing
60 ml sinaasappelsap
40 ml citroensap
190 gram bloem
1 tl bakpoederScheutje olie
2 eiwitten
60 ml (appel)stroop
Kopje havervlokken
Bakpapier, bakplaat en een oven
Bereiding: Verwarm de oven 175 °C. Hak de vijgen fijn (bij voorkeur met een keukenmachine) en meng ze met honing en sap. Meng in een kom de bloem met bakpoeder, eiwitten, olie en stroop. Voeg het vijgenmengsel toe en meng goed. Voeg eventueel nog wat bloem of sap toe zodat het deeg handelbaar is. Draai ongeveer 20 ‘worstjes’ (lengte ±8 cm) en wentel deze door de havervlokken. Bak ze tien tot twaalf minuten in de oven.
Recept van: Treq
Je proeft gelijk de energie die je er van krijgt!
BeantwoordenVerwijderenBrokkelt niet snel af, dus goed mee te nemen.
Gebruik niet te veel havervlokken om het smeuige te behouden.