donderdag 22 september 2011

Vijgenreepjes

Een eindeloos lang houdbaar en lekker tussendoortje dat je makkelijk onderin je rugzak kunt bewaren. En het is weer eens wat anders dan al die chocola... Het recept komt uit Backcountry Cooking van Dorcas Miller (Uitgever: The Mountaineers, Seattle). Voor ongeveer 20 stuks.

24 vijgen
85 ml honing
60 ml sinaasappelsap
40 ml citroensap
190 gram bloem
1 tl bakpoeder
Scheutje olie
2 eiwitten
60 ml (appel)stroop
Kopje havervlokken
Bakpapier, bakplaat en een oven

Bereiding: Verwarm de oven 175 °C. Hak de vijgen fijn (bij voorkeur met een keukenmachine) en meng ze met honing en sap. Meng in een kom de bloem met bakpoeder, eiwitten, olie en stroop. Voeg het vijgenmengsel toe en meng goed. Voeg eventueel nog wat bloem of sap toe zodat het deeg handelbaar is. Draai ongeveer 20 ‘worstjes’ (lengte ±8 cm) en wentel deze door de havervlokken. Bak ze tien tot twaalf minuten in de oven.


Recept van: Treq

1 opmerking:

  1. Je proeft gelijk de energie die je er van krijgt!
    Brokkelt niet snel af, dus goed mee te nemen.
    Gebruik niet te veel havervlokken om het smeuige te behouden.

    BeantwoordenVerwijderen