zondag 18 september 2011

Zoete polenta met walnoten in esdoornsiroop

En hier nog een wat exotischer gerecht! Voor als je bijvoorbeeld naar een heel koud en nat land gaat… Als ontbijt voor vijf personen  of als toetje voor 10 personen.

1,5 liter water
Melkpoeder voor 1,5 liter melk
8 eetlepels esdoornsiroop, eventueel gewone schenkstroop (Natuurvoedingswinkel)
1 tl vanille extract
1 tl gemberpoeder
1 tl kaneelpoeder
Mespuntje nootmuskaat
Snufje zout
130 gram snelkook polenta
80 gram rozijnen, gedroogde cranberry’s of bosbessen
24 geroosterde halve walnoten (of ongezouten zonnebloempitten), of.)
Eventueel fijngesneden gekonfijte gember of sinaasappelschil
Optioneel: Een blokje chocola voor iedereen op zijn eigen kommetje, smelt in de hete polenta.

Bereiding: Doe het water in een pan, en kook daarin de polenta, esdoornsiroop, vanille, kruiden, zout en de gedroogde vruchtjes. Laat ± 3 min koken (niet te lang koken, want dan wordt de polenta moeilijk verteerbaar). Haal pan van het vuur en roer de melkpoeder erdoorheen.

recept van: Treq

Geen opmerkingen:

Een reactie posten