zondag 18 september 2011

Luxe havermoutpap

Een stevig ontbijt voor zes personen.

75 gram havermout
75 gram gierst
90 gram melkpoeder
75 gram gehakte ongezouten noten
100 gram gedroogde fijngesneden zaden en tutifrutti naar keuze (bv 45 gram abrikozen, 30 gram rozijnen en 30 gram zonnebloempitten)
Snufje zout
750 ml water

Thuis: Alle droge ingrediënten kun je in één zak verpakken.
Bereiding: Laat het mengsel een nacht weken in het water. Kook het, als de gierst gaar is, is het klaar (±15 min). Eventueel wat extra water toevoegen. Lekker met honing of jam.

recept van: Treq

2 opmerkingen:

  1. Wat helpt tegen aanbranden van de melk(poeder) deze pas helemaal aan het eind toevoegen. Melk heeft de neiging om keihard aan te branden vooral op de niet zo subtiele MSR-branders.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad, eerst pan van het vuur en dan pas melkpoeder toevoegen! Helemaal op het eind dus, als de gierst gaar is. Goede aanvulling Leon!

    BeantwoordenVerwijderen