maandag 3 oktober 2011

Kokos-Kerrie met snelkookrijst

Voor 10 personen

- 1,5 kg snelkookrijst 
-  1/2 blok kokoscrème (santen)
- 200 gram (2 zakjes) gedroogde nasi groenten
- 3 zakjes mix voor kerriesaus
- 250 gram gedroogde abrikozen
- 250 gram rozijnen
- Ruim 1 liter water
- Scheutje olijfolie

Doe wat olie in een pan en roerbak de rijst tot de korrels glazig worden en glanzen. Voeg ruim 1 liter water toe. Beng het geheel al roerend aan de kook. Laat het 8 minuten doorkoken.
Voeg het zakje kerriepoeder met gedroogde groenten toe. Een beetje extra water toevoegen indien nodig zodat het vochtig genoeg blijft. Laat 15 minuten met dichte deksel staan.
Snij ondertussen de gedroogde abrikozen en kokos in kleine stukjes. Voeg dit na 15 minuten toe aan de inhoud van de pan, samen met de rozijnen. En roer op het vuur nog 2 a 3 minuten door.
Eventueel verder op smaak maken met peper en zout.

Door: Mieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten