zaterdag 5 november 2011

Pasta met zalm in aspergesaus



Ingrediënten
  • 150 gram pasta p.p.
  • 1 zakje instant aspergesoep (voor een hele pan, geen cupasoup) per 2 personen
  • 1 blikje zalm per 2 personen
  • 1 klein potje kappertjes per 2-3 personen (kappertjes voor je op reis gaat verpakken in een plastic potje of flesje)
  • Parmezaanse kaas, peper en zout naar smaak

Bereidingswijze
Breng de pasta in ruim water met wat zout aan de kook. Kook tot hij gaar is of laat garen in een slaapzak. Als de pasta gaar is, moet het water weer koken om de andere ingrediënten goed te laten doorwarmen en binden. Zorg dat je nog genoeg water in de pasta hebt staan om saus te maken, maar niet teveel, dan wordt hij waterig. Vuistregel: als de pasta nog half in het water staat is het ongeveer goed. Als je moet afgieten, bewaar dan wat heet water voor als de boel te droog wordt. Voeg de aspergesoep toe en roer goed door. Voeg de zalm en de kappertjes toe en roer door. Laat het geheel een tijdje pruttelen tot de saus begint te binden. Serveer met Parmezaanse kaas en peper en zout naar smaak. 

Recept van: Jitske

Geen opmerkingen:

Een reactie posten