zondag 10 juni 2012

Hete bliksem

Voor ongeveer 10 personen

  • 750 gram gedroogde appeltjes.
  • 5 theelepel nootmuskaat
  • 5 theelepel zwarte peper
  • 5 theelepel kaneel
  • 4 theelepel gemalen kruidnagel
  • 800 gram aardappelpuree met kaassmaak (of los een extra zakje kaassaus mix)
  • Melkpoeder (als dat nodig is voor de bereiding van de aardappelpuree)
  • 300 gram gedroogde uitjes

Bereiding: Breng de appeltjes met alle kruiden met 5 deciliter aan de kook en laat dit dan ± 15 min staan op een warme plek (bv in truien of slaapzak). Tot de stukjes appel zacht zijn en bijna uit elkaar vallen. Voeg daarna de aardappelpuree en eventueel melkpoeder al roerend toe. Voeg warm water toe als de puree te dik wordt. Voeg als laatste de gedroogde uitjes doe.

Recept van: Treq

Geen opmerkingen:

Een reactie posten