donderdag 1 mei 2014

Boerenkoolstamppot met vegaballetjes en zoetzure saus

Omdat je tijdens een winters kampeeravontuur nooit genoeg stamppot kunt eten, hierbij een lekker recept voor boerenkoolstamppot! Dit is een heerlijke maaltijd voor wanneer het nog niet zo heel warm is buiten. De combinatie klinkt op het eerste gezicht wellicht wat vreemd, maar is echt heerlijk!

  • 1 zakje aardappelpuree p.p. (meer als je hongerige winterkampeerders hebt, kun je 2 zakjes per persoon meenemen)
  • 2 tot 3 handjes gesneden boerenkool p.p.
  • 6 vegaballetjes (te verkrijgen bij de supermarkt of de natuurwinkel) p.p.
  • flinke scheut zoetzure saus p.p. (als poeder te verkrijgen bij veel supermarkten, of in handige 1 persoons zakjes bij de Xenos)
  • gebakken uitjes naar smaak
  • olie om in te bakken
Breng voldoende water aan de kook voor de aardappelpuree, en doe daar de boerenkool in. Laat even doorkoken tot de boerenkool gaar proeft, dit is in een paar minuten gebeurd. Bak ondertussen de vegaballetjes rondom bruin en gaar in de olie. Als je maar 1 brander hebt, kun je dit laatste overigens ook doen nadat je de stamppot hebt gemaakt, die blijft flink lang warm in een slaapzak. Als de boerenkool gaar is, roer je het aardappelpureepoeder erdoorheen tot je stamppot hebt. Voeg de zoetzure saus toe en roer er doorheen. Serveer met de balletjes erop en laat mensen gebakken uitjes naar smaak toevoegen. 
 
Overigens: dit kan ook prima met instant boerenkool stamppot poeder, of losse gedroogde boerenkool. Maar dat is wel een stuk minder lekker, en gesneden boerenkool blijft verbazingwekkend lang goed in een rugzak zolang het buiten niet al te warm is. 


Recept van: Jitske

Geen opmerkingen:

Een reactie posten