zondag 18 september 2011

Alfalfa of andere kiemen

Verse groenten! Het is mogelijk. Het zijn wel hele kleine groenten…. Lekker voor bij Tartex of
smeerkaas op brood en hartkeks. Kan ook lekker zijn in soep. De zaden en korrel moeten nog
wel in staat zijn om te kiemen, dat wil zeggen dat ze geen hittebehandeling hebben ondergaan.
De zaden moeten een nacht weken in water, en vanaf dan kunnen ze gaan kiemen.

Een zakje zaad voor kiemen. (te koop bij de natuurvoedingswinkel)
Een doorzichtige yoghurtemmer met handvat. (of een melkfles, als het maar doorzichtig
is)

Vul maximaal een vierde van de doorzichtige yoghurtemmer of melkfles met kiemen. Maak
grote gaten in de deksel zodat er zuurstof bij kan. Spoel iedere dag even met wat water, en hang
de zaadjes aan je tas of in je kano. Na een dag of 3/4 heb je een hele emmer vol met

Recept en idee van: Treq

Geen opmerkingen:

Een reactie posten