donderdag 22 september 2011

Biscotti

Italiaanse koekjes die lang goed blijven. Het enige nadeel van deze zoete koekjes-volgens-traditioneel-italiaans-recept is dat ze wat kruimelgevoelig zijn. Voor ongeveer 25 stuks.

100 gram bloem
100 gram suiker
1 tl bakpoeder
1 ei
20 gram rozijnen
20 gram gewelde abrikoos
60 gram blanke amandelen
Citroenrasp van 1 citroen
Eventueel een paar dadels
Bakpapier, bakplaat en een oven

Bereiding: Verwarm de oven 180 °C. Meng bloem, suiker en bakpoeder in een grote kom. Kluts het ei apart en voeg de helft ervan bij de droge ingrediĆ«nten. Roer het geheel tot een glad deeg. Voeg beetje bij beetje de rest van het ei toe. Het deeg moet niet te slap worden. Meng de vruchten, noten en citroenrasp door het deeg. Rol het uit tot een worst van ± 3 cm doorsnee.
Leg de rollen op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-30 min goudbruin. Haat ze 10 min afkoelen en zet de oven nu op 140 °C. Snij van de rol plakken van ½cm dik en leg deze opnieuw op de bakplaat. Bak de koekjes aan elke zijde 10 min goudbruin.

Recept van: Treq

Geen opmerkingen:

Een reactie posten