- 2 dl melk
- 4 eetlepels gezeefd cacaopoeder
- 1 eetlepel oploskoffie
- Scheutje Beerenburg
- 750 gram suiker
- 150 gram rozijnen
- 200 gram gedroogde appeltjes
- 100 gram gedroogde peertjes
- 100 gram gedroogde abrikozen
- 400 gram pure chocola
- Keukenmachine, bakpapier en springvorm.
Bereiding: Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. De appeltjes, peren en abrikozen in de keukenmachine tot zeer kleine stukjes maaien. Smelt de boter in een grote pan, roer de melk, cacao, koffie en suiker erdoor. Op zacht vuur doorroeren tot de suiker is opgelost. Dan de boel verhitten tot ± 115 °C. (Het is zover als een beetje van het mengsel in koud water een zacht bolletje vormt.) Gooi de rozijnen en versnipperde gedroogde vruchten erbij en laat ze
vijf minuten doorkoken. Haal dan de pan van het vuur, schenk de beerenburg erbij en laat een paar minuten afkoelen. Roer het door met een pollepel tot het mengsel dik maar nog glanzend is. Schenk het dan in de springvorm (met bakpapier), druk goed aan en laat 2 uur afkoelen. Keer de vorm om, snij de koek in stukken en haal deze door de gesmolten chocola. Controleer voor het gieten of de suiker goed is opgelost. Als er nog suikerkorrels te proeven zijn is het aan te raden het geheel nogmaals te koken, anders eet je suikerklontjes in plaats vankaramel.
Recept: van Roos natuurlijk!
Als je de Berenburger en rozijnen vervangt door Boerenjongens is het nog lekkerder
BeantwoordenVerwijderenGoed idee Macao54!
BeantwoordenVerwijderen