Deze verassend smeuïge cakejes worden lekkerder als je ze een poosje bewaard. Komt dat even goed uit...
250 gram blanke amandelen
500 gram pure chocola (of extra bitter)
3 eieren
250 gram bruine basterd suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
Snufje zout
Flinke toef poedersuiker
Beboterde springvorm en een oven
Bereiding: Verwarm de oven 160 °C. Smelt de helft van de chocola au bain-marie en hak de amandelen in kleine stukjes. Mix ei, suiker en zout tot een schuimend geheel, roer hierdoor de gesmolten chocola en het zelfrijzend bakmeel. Schep de helft van de amandelen erdoor en vul hiermee een beboterde springvorm. Goed gladstrijken en 45 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Smelt de rest van de chocola, roer de overgebleven amandelen en de poedersuiker erdoor en smeer dit over de gebakken en afgekoelde koek.
Recept van: Treq
Hoi, even een vraag kan het ook met melk chocola.
BeantwoordenVerwijderenMvg, Alje
Hoi Alje! Dat kan ook, maar wij hebben het niet geprobeerd. Met pure chocolade is lekkerder, omdat de cacaosmaak dan sterker is. Maar we zijn benieuwd naar jouw ervaringen!
BeantwoordenVerwijderen