500 gram (pitloze) dadels
50 gram santen (creamed coconut)
200 gram gedroogd fruit (banaan, abrikoos, meloen, appel, etc.)
100 gram gemengde noten
Eventueel zonnebloempitten en/of sesamzaad als versiering
Keukenmachine/blender, bakplaat, bakpapier en een oven
Bereiding: Verwarm de oven 50 ºC. Ontpit eventueel de dadels en snij het fruit in stukjes. Smelt de santen in 0,5 deciliter water op laag vuur. Doe deze saus samen met het fruit in een keukenmachine of blender en maal dit tot moes. Voeg beetje bij beetje de dadels toe tot een toffeeachtige substantie ontstaat. Het wordt een dikke massa en misschien heeft de machine moeite er doorheen te komen, maar voeg geen extra vocht toe. Hak de noten en zaden fijn en voeg dit ook toe. Verdeel de massa in koeken over een bakplaat. De koeken moeten ongeveer 1 cm dik zijn. Versier eventueel met kokos of sesamzaad. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Zet de deur op een kier (alleen bij een hete-lucht oven hoeft dit niet). Laat op deze manier de dadelmassa in ongeveer 16 uur drogen en snijd deze in repen.
recept van: Treq
Geen opmerkingen:
Een reactie posten