donderdag 22 september 2011

Mueslirepen: “Die Alpin Powerriegel”

Voor ±12 stuks
(uit Alpin 7/2003)

60 gram boter (die nog enige tijd houdbaar is)
240 gram vloeibare honing
300 gram volkoren havervlokken
120 gram gemengde noten en zaden (bv hazelnoten, amandelen, zonnebloempitten, etc.)
120 gram gedroogd fruit (bv abrikoos, dadel, appel, vijg, cranberry, etc.)
2 theelepels citroensap
Bakpapier, bakplaat en een oven

Bereiding: Verwarm de oven 150 °C. Laat de boter met de honing smelten op laag vuur. Hak de noten en het fruit fijn en meng dit samen met havervlokken en citroensap door de boter. Smeer dit mengsel ±1 cm dik op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Bak de koek 30 min. Als de koek nog erg slap is kan je ´m nog wat langer bakken, met de deur van de oven op een kiertje. Snij de koek in repen als hij nog warm is. Verpak de repen afzonderlijk in een stukje plastic.



Recept van: Treq

Geen opmerkingen:

Een reactie posten