donderdag 22 september 2011

Gedroogde bananen in chocola

In Frankrijk en Zwitserland (en wellicht ook in andere landen) worden pakjes met hele gedroogde bananen verkocht in de supermarkt. In Nederland kun je ze bij de toko vinden. Ook zonder poespas zijn deze zeer de moeite waard als tussendoortje, maar voor een extra boost kun je ze halveren en met behulp van een satéprikkertje dopen in gesmolten chocola.
Bij gebrek aan gedroogde bananen kan je hetzelfde doen met dadels (eerst ontpitten). Bij wijze van verassing kan je de pit vervangen door een amandel. Dit recept komt uit een Zwitser kerst- tv programma uit de jaren vijftig. Twee jaar geleden werd het fragmentje op de Zwitserse tv herhaald en direct overgepend door een wakkere winterwandelaar. Hulde aan hem.
Nou we toch bezig zijn met gesmolten chocolade: je kunt ook twee pure repen smelten en mengen met een flinke hand vol muesli, bananenchips, abrikozen of fijngehakt pepermuntjes.
Uitgieten in een met bakpapier beklede ovenschaal tot een laag van ongeveer een centimeter dik. Laten stollen, storten en reepjes van snijden. ‘Spelen’ met chocola kun je natuurlijk ook altijd op reis doen.

Recept van: Treq

Geen opmerkingen:

Een reactie posten