- 500 gram pasta
- 100 gram gedroogd eekhoorntjesbrood (Funghi porcini secchi) (te koop bij de grotere supermarkt)
- 1 zakje champignonsaus
- zakje pijnboompitten
- gedroogde peterselie
- zakje fijngemalen Parmezaanse kaas
Breek de paddestoelen in kleine stukjes en laat het wellen in wat warm water. Breng voldoende water aan de kook en voeg de pasta toe. Laat het even doorkoken en zet het vervolgens in een slaapzak om verder te garen. Giet de pasta af, maar laat een beetje water in de pan zitten. Zet de pan nog even op het vuur en voeg de sauspoeder, terwijl je alle klontjes weg roert, toe. Voeg eventueel nog een beetje paddestoelen-water toe (dit is nu heel smaakvol geworden). Laat het doorkoken totdat de saus dik genoeg is. Voeg tot slot de paddestoelen, peterselie en pijnboompitten toe. Op je bord strooi je er wat kaas over.
Recept van: Roos
Geen opmerkingen:
Een reactie posten