zaterdag 5 november 2011

Fruitige couscous

Dit is een recept dat prima geschikt is voor langere kampeertrektochten. Het is namelijk snel klaar, weegt niet zo heel erg veel, neemt weinig volume in en de ingrediënten blijven heel lang goed in een rugzak.

Ingrediënten

 • 150 gram couscous p.p.
 • Een stuk of 4 zongedroogde tomaten p.p. Tip: knip die voor vertrek al in stukjes, dan hoef je dat onderweg niet meer te doen.
 • Klein handje gedroogde abrikozen p.p. Ook deze kun je voor vertrek al in stukjes knippen.
 • Klein handje walnoten, pecannoten of amandelen p.p. Gemengde noten gebruiken kan natuurlijk ook.
 • Couscouskruiden voor de juiste hoeveelheid personen (verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Albert Heijn), of wat gemengde andere kruiden, of wat instant soep, zoals tomatensoep.
 • Peper en zout naar smaak.
 • Gebakken uitjes naar smaak.
 • Naar wens nog andere gedroogde groenten of vruchten voor de smaak – check de toko of de Mediterrane winkel. Vleeseters kunnen wat aan blokjes gesneden chorizo toevoegen aan het einde. Dat is nog lekkerder als je het een beetje uitbakt.


Bereidingswijze

Breng ruim genoeg water aan de kook om de couscous mee klaar te maken, houd er rekening mee dat de gedroogde groenten en vruchten ook water opnemen. Gooi de tomaten en de abrikozen hier alvast in stukjes gesneden / geknipt in, dan kunnen ze weken. Haal de pan(nen) van het vuur als het water kookt en voeg de couscous, de noten en de kruiden toe. Goed doorroeren en laten staan tot de couscous zacht is geworden. Serveer en strooi er naar smaak gebakken uitjes, peper en zout over.

Recept van: Jitske

2 opmerkingen:

 1. Goed idee! Wij hebben er nog wat rozijnen bij gedaan en 'raz el hanout' kruiden. http://www.originalspices.nl/products/ras-el-hanout. Dat geeft een noord-afrikaans smaakje. Met chorizo was dat prima. Je zou ook turkse worst 'sucuk' kunnen gebruiken.
  Het maaltje smaakte in ieder geval beter dan de outdoormaaltijden die ik heb geproefd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed om te horen dat het zo lekker was! En inderdaad, raz el hanout klinkt als een goede aanvulling!

  BeantwoordenVerwijderen