zaterdag 5 november 2011

Pasta met tonijn en olijven


Dit is een lichtgewicht pasta met heel veel smaak – check wel even bij je groep of iedereen van vis en olijven houdt!

Ingrediënten
  • 150 gram pasta p.p.
  • 1 zakje John West Tuna with a twist (verkrijgbaar bij de meeste supermarkten) in italiaanse kruiden (of een andere lekkere variant) per 2 personen
  • 1 zakje olijven zonder pit (bijvoorbeeld van Carbonell) per 2-3 personen
  • 1 zakje instant tomatensoep (voor een hele pan, geen cupasoup) per 2 personen
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Bereidingswijze
Breng de pasta in ruim water met wat zout aan de kook. Kook tot hij gaar is of laat garen in een slaapzak. Als de pasta gaar is, moet het water weer koken om de andere ingrediënten goed te laten doorwarmen en binden. Zorg dat je nog genoeg water in de pasta hebt staan om saus te maken, maar niet teveel, dan wordt hij waterig. Vuistregel: als de pasta nog half in het water staat is het ongeveer goed. Als je moet afgieten, bewaar dan wat heet water voor als de boel te droog wordt. Voeg de tomatensoep toe en roer goed door. Voeg de tonijn en de olijven toe en roer door. Laat het geheel een tijdje pruttelen tot de saus begint te binden. Serveer met Parmezaanse kaas en peper en zout naar smaak. 

Recept van: Jitske

Geen opmerkingen:

Een reactie posten