zaterdag 5 november 2011

Trekkinghutspot

Vaak eet je op een kampeertrektocht heel veel pasta, rijst en couscous. Dan is een maaltijd op basis van aardappelen af en toe ook wel lekker. De ingrediënten voor deze maaltijd kun je in veel landen ook gewoon in de kleine dorpswinkel krijgen – in Groot-Britannië is instant aardappelpuree in elk geval veel gemakkelijker te vinden dan couscous, zo weet ik uit ervaring.

Ingrediënten

  • Grote hoeveelheid instant aardappelpureepoeder. Hoeveel je precies nodig hebt hangt af van hoeveel er in het zakje zit. Let niet op de dosering op de verpakking, die houdt geen rekening met hongerige buitensporters. Een goede richtlijn is over het algemeen om ruim 3x zoveel mee te nemen als volgens de verpakking nodig zou zijn voor de hoeveelheid personen die je hebt. NB vaak moet hier melk bij in plaats van water, in dat geval heb je dus ook de juiste hoeveelheid melkpoeder nodig.
  • 1 flinke wortel p.p.
  • 1 prei per 2 tot 3 personen
  • 1 ui per 2 personen
  • 50-75 gram kaas p.p. Neem bij voorkeur kaas die je in blokjes kan snijden en die niet helemaal klein smelt, zoals Goudse kaas, cheddar, comté of Emmenthaler.
  • 1 bouillonblokje per 2 personen
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Snijd alle groenten klein en breng ze in ruim water aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe. Snijd terwijl de groenten koken de kaas aan stukjes. Als de groenten gaar zijn, zorg dan dat er genoeg water in de pan(nen) zit om de aardappelpuree mee klaar te maken. Als je hiervoor koud water hebt toegevoegd, breng de boel dan eerst weer aan de kook. NB hetzelfde geldt als je de boel hebt laten garen in een slaapzak of trui, die aardappelpureepoeder doet het het beste als hij in kokend water wordt gegooid. Haal de pan(nen) van het vuur en roer de aardappelpureepoeder door het water met de groenten. Voeg nog wat water toe als het te droog wordt. Roer vervolgens de kaasblokjes door de hutspot. Eet smakelijk!Recept van: Jitske

Geen opmerkingen:

Een reactie posten