zaterdag 5 november 2011

Pasta met kaas met kaas met kaasDit is een recept voor mensen die van kaas houden. Het is snel klaar en vult door al die kaas ontzettend. Helaas kun je de ingrediënten niet heel lang bewaren als je ergens bent waar het heel heet is, in dat geval in de eerste paar dagen klaar maken dus. De eerste keer dat ik dit uitprobeerde was kamperend in Noorwegen bij -15 graden en o, wat waren de andere kookgroepjes jaloers…

Ingrediënten
  • 150 gram tortellini met kaasvulling p.p. Als je iets minder kazig wil eten kan je natuurlijk ook die met spinazie- of tomatenvulling nemen. Of vlees, als je geen vegetariër bent.
  • 1 pakje instant kaassaus per 2 personen. Let op: soms moet er melk bij en soms alleen water. Neem als er melk bij moet dus ook de juiste hoeveelheid melkpoeder mee.
  • 50-75 gram gemengde kazen p.p. Zelf gebruik ik meestal wat blauwe kaas, zoals gorgonzola of roquefort, en wat ‘witte’ kaas, zoals emmenthaler, comté, geitenkaas of mozzarella. Het is handig voor minstens 1 soort sterk smakende kaas te kiezen, anders wordt het gerecht wat flauw.
  • 50 gram noten p.p. Zelf gebruik ik meestal een mengsel van cashewnoten en pijnboompitten, maar ook walnoten, hazelnoten of pompoenpitten zijn hier lekker in.
  • 1 pakje Parmezaanse kaas per 2-3 personen om eroverheen te strooien.
  • 1 handje gebakken uitjes p.p. om eroverheen te strooien.

Bereidingswijze: Breng de tortellini in ruim water aan de kook. Snijd ondertussen de kazen in kleine stukjes. Gooi als de tortellini gaar zijn de instant kaassaus in de pan(nen) en roer goed door, laat even pruttelen tot het begint te binden. NB je kan de tortellini ook gaar laten worden in een slaapzak of trui, warm hem dan weer goed op voor je de kaassaus toevoegt, want die moet doorgaans koken om te binden. Voeg de stukjes kaas en de noten toe en roer door tot de kaas gaat smelten en de noten warm zijn. Serveer met Parmezaanse kaas en gebakken uien los erbij om naar smaak toe te voegen.
 
Recept van: Jitske

Geen opmerkingen:

Een reactie posten