zaterdag 10 september 2011

Appel-crumble

Voor 4 personen

- 50 gram havermout
- gedroogde appeltjes en abrikozen, in stukjes. Minstens 100 gram
- beetje kaneel
- 50 gram custardpoeder (dr. Oetker)
- 2 zakjes elk-melkpoeder (voor 1 liter melk)
- 1 liter water
- 65 gram suiker

Laat het fruit wellen in (warm) water. Rooster vervolgens de havermout in een (koeken)pan en laat het afkoelen.
Maak nu de custard klaar. Roer de suiker en het custardpoeder door elkaar. Voeg een klein beetje water toe, en maak een papje (zonder klontjes). Verwarm de rest van het water. Wanneer het kookt, voeg je het custard-papje toe en laat je het, terwijl je goed roert, ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur en roer de melkpoeder er doorheen. Doe dit beetje bij beetje, niet alle melkpoeder in één keer, zodat je geen klontjes krijgt.
Giet het fruit af, strooi er wat kaneel over en verdeel het over de bakjes. Giet de warme custard over het fruit, en strooi er tot slot de havermout over.

Recept van: Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten