Hoe kook je uit een rugzak?

Spring Reizen heeft jarenlange ervaring in het uitvoeren van zware kampeertrektochten met groepen en heeft op basis hiervan een standaard "recept" ontwikkeld voor het eten gedurende de wandeldag. Dit geeft je voldoende van het juiste eten op het juiste moment.
Het standaard Spring recept is gebasseerd op een pittige kampeertrektocht door onbewoond gebied waarbij je van tijd tot tijd de mogelijkheid hebt om eten in te kopen. Bij een lichtere reis zul je een tussenvorm kunnen kiezen tussen vers ingekocht eten en de gepresenteerde lichtgewichtopties.

Verpakking
Verwijder overbodig verpakkingsmaterialen en verpak de losse ingredienten zonodig apart in plastic (diepvries) zakjes.
Verpak het geheel in 1 degelijke plastic tas zodat alles twee keer verpakt is en het 1 pakket is. Tape het goed dicht en vermeld om welke maaltijd het gaat.
Voeg een duidelijk recept toe zodat ook iemand anders de maaltijden kan bereiden.

Je kunt aan je plaatselijke slager vragen of hij een aantal van je (blik)ingrediënten vacuüm wil verpakken. Vacuüm verpakte vis, atjar, tomatenpuree, etc blijft zeker twee weken goed.

Hoeveelheden
Een dag lichtgewicht voedsel volgens het Spring recept weegt per persoon zo'n 700 gram.
Kijk voor meer informatie en aanwijzingen bij de desbetreffende maaltijd:
Daar staan natuurlijk ook de recepten ter inspiratie! En vergeet niet te kijken bij voorgerechten en toetjes om met de hoofdgerecht hoeveelheden te integreren.

Omdat Spring duurzaam reizen heel serieus neemt, staan hier een aantal tips over duurzaam eten en inkopen.
Voor een overzicht met nuttige ingredienten en plaatsen om ze te kopen: Handige ingredienten

bron: BERG syllabus