zondag 17 april 2016

Havermoutsoep

Deze havermoutsoep is precies wat je nodig hebt na een lange dag! Een makkelijke, snelle, voedzame en vooral superlekkere soep! Laat je niet afschrikken door de havermout :).

Ingrediënten per persoon

  • 2 eetlepels olie (olijf- of zonnebloem) p.p.
  • 1 eetlepel kruidenmix p.p. (wij gebruikten 10 gram Provençaalse kruiden met 10 gram tijm, dat was erg lekker)
  • eventueel wat verse kruiden als je die kunt vinden
  • 3 eetlepels havermout p.p.
  • 1/3 tot 1/2 bouillontablet p.p.
  • 250 ml water p.p.
  • Opleuk, in dit geval soupcroutons, maar er kan eigenlijk alles bij. 

Bereiding
  1. Maak de kruiden vochtig in voldoende olie, zodat ze niet meer zo hard zijn. 10 minuten weken
  2. Verhit de rest van de olie en voeg de kruiden toe. Laat ze even zachtjes bakken (1-2 minuten). Voeg dan de havermout toe en roer om. Maak driekwart van de bouillontabletten klein en voeg ze toe. 
  3. Blus met water en laat de soep even opkoken. (1-2 min) 
  4. Proeven en naar smaak laatste kwart van de bouillontabletten toevoegen. 
  5. Voeg croutons/opleuk toe. 
  6. Mangare!
Recept van: Teun

Geen opmerkingen:

Een reactie posten