Ingrediënten per persoon
- 2 eetlepels olie (olijf- of zonnebloem) p.p.
- 1 eetlepel kruidenmix p.p. (wij gebruikten 10 gram Provençaalse kruiden met 10 gram tijm, dat was erg lekker)
- eventueel wat verse kruiden als je die kunt vinden
- 3 eetlepels havermout p.p.
- 1/3 tot 1/2 bouillontablet p.p.
- 250 ml water p.p.
- Opleuk, in dit geval soupcroutons, maar er kan eigenlijk alles bij.
Bereiding
- Maak de kruiden vochtig in voldoende olie, zodat ze niet meer zo hard zijn. 10 minuten weken
- Verhit de rest van de olie en voeg de kruiden toe. Laat ze even zachtjes bakken (1-2 minuten). Voeg dan de havermout toe en roer om. Maak driekwart van de bouillontabletten klein en voeg ze toe.
- Blus met water en laat de soep even opkoken. (1-2 min)
- Proeven en naar smaak laatste kwart van de bouillontabletten toevoegen.
- Voeg croutons/opleuk toe.
- Mangare!
Recept van: Teun
Geen opmerkingen:
Een reactie posten