zondag 8 januari 2023

Gedroogde cake met vruchtensaus

Sommige gerechten vergen heel veel voorbereiding thuis, maar zijn dat allemaal waard. Je tochtgenoten zullen diep onder de indruk zijn als je dit bijzondere toetje aan ze voorschotelt, als er zomaar een heuse cake uit je tas komt!

Het begint met het bakken van een 'Angel Cake. Dat is een cake waarin geen boter wordt gebruikt. Ik gebruikte dit recept van Laura's bakery.nl

Ingrediënten Angel Cake:

  • 5 eiwitten
  • 1/2 tl citroensapSnufje zout
  • 1/2 tl vanille
  • 85 gram fijne kristalsuiker
  • 70 gram bloem
  • 70 gram poedersuiker
Dit is het recept van Laura's Bakery:
Ontvet je kom en klopper met wat citroensap. Doe de eiwitten, citroensap, zout en vanille extract in de kom. Klop tot het een schuimig mengsel is. Voeg dan de fijne kristalsuiker toe en klop tot zich stijve pieken vormen.
Terwijl de eiwitten staan te kloppen, zeef je de bloem en poedersuiker 2-3 keer.
Als de eiwitten stijf zijn, voeg je het mengsel van bloem en poedersuiker lepel voor lepel toe, terwijl je de mixer op de laagste stand laat draaien. Als alles is opgenomen zet je de mixer gelijk uit. Schraap met een spatel even over de bodem en de zijkanten om er zeker van te zijn dat het goed vermengd is.
Giet het mengsel in de bakvorm. 
Ik gebruikte een ronde springvorm.
Bak de cake in 35 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Test met een prikker of de cake gaar is.

Als de cake voldoende is afgekoeld snijd je hem in kleine blokjes. Die droog je vervolgens in je voedseldroger. 

Voor de saus:
De cake is lekker met gedroogde rode vruchtjes. Ik had zelf flink wat aardbeien gedroogd in de voedseldroger, maar je kunt ook een mix maken met cranberries en andere vruchtjes. Met cacao / chocolademelkpoeder maak je er een chocoladesaus van. Op reis:
Zet de vruchtjes bijtijds in de week, zodat ze goed wellen. Kook ze een beetje door, zodat een warme rode saus ontstaat. Voeg de chocoladepoeder toe. 
Verdeel de blokjes cake over de bakjes en giet de vruchtensaus erover. De harde blokjes cake worden nu lekker smeuïg van de saus.


Geniet ervan! 

Recept van Roos / met als bron de Backpacking chef

Geen opmerkingen:

Een reactie posten