zondag 6 april 2014

Eten uit de voorraadkast

Wanneer je een (hutten)tocht maakt in Scandinavië is er in de hutten van de DNT en STF vaak een klein winkeltje. Of eigenlijk een tot winkel gepromoveerde voorraadkast. Met een goede route- en voedselplanning hoef je dus weinig eten mee in je rugzak en kun je in de hutten steeds voor één of twee dagen eten vooruit meenemen.
Nadeel is dan wel dat de groenten vaak niet gedroogd zijn, maar vaak blikgroenten zijn. En dat is zwaar in je rugzak... Bovendien eet je dan de hele reis ongeveer hetzelfde: pasta of rijst met rode saus, mais, champignons en Zweedse gehaktballetjes.



Een goed idee kan zijn om enkele gedroogde groenten, kruiden, sausjes en andere 'opleuk' mee te nemen. Zo kun je met diezelfde blikken mais, toch steeds een compleet andere maaltijd klaarmaken. Dit scheelt ook flink in de kosten, want voor een blikje Euroshopper mais, betaal je toch al bijna 5 euro...

Tijdens onze (tweeweekse) langlauftrektocht in Zweden namen wij onder andere mee:

Sausjes:
- kruidenmix voor couscous (biowinkel)
- kruidenmix voor chinese groenteschotel (biowinkel)
- Maggi mix voor hollands pannetje wortel-champignon (xenos)
- mix voor chili con carne
- kaassaus

Opleuk: 
- poederkaas
- pijnboompitten
- dipperkruiden sicillië melange
- cashewnoten

Groenten:
- 100 gram nasigroenten (xenos)
- zelf gedroogde paprika 
- zelf gedroogde sperzieboontjes
- gedroogde bospaddestoelen 
- beetje gevriesdroogde soepgroenten (van de Duitse Aldi)
- zongedroogde tomaatjes
- bamigroenten (toko)
- gedroogde aubergine 

Al improviserend met de ingrediënten die we in de hutten aantroffen, konden we zo steeds lekkere en afwisselende maaltijden op tafel zetten!

Recept van: Roos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten