Nadeel is dan wel dat de groenten vaak niet gedroogd zijn, maar vaak blikgroenten zijn. En dat is zwaar in je rugzak... Bovendien eet je dan de hele reis ongeveer hetzelfde: pasta of rijst met rode saus, mais, champignons en Zweedse gehaktballetjes.
Een goed idee kan zijn om enkele gedroogde groenten, kruiden, sausjes en andere 'opleuk' mee te nemen. Zo kun je met diezelfde blikken mais, toch steeds een compleet andere maaltijd klaarmaken. Dit scheelt ook flink in de kosten, want voor een blikje Euroshopper mais, betaal je toch al bijna 5 euro...
Tijdens onze (tweeweekse) langlauftrektocht in Zweden namen wij onder andere mee:
Sausjes:
- kruidenmix voor couscous (biowinkel)
- kruidenmix voor chinese groenteschotel (biowinkel)
- Maggi mix voor hollands pannetje wortel-champignon (xenos)
- mix voor chili con carne
Opleuk:
- poederkaas
- pijnboompitten
- dipperkruiden sicillië melange
- cashewnoten
Groenten:
- 100 gram nasigroenten (xenos)
- zelf gedroogde paprika
- zelf gedroogde sperzieboontjes
- gedroogde bospaddestoelen
- beetje gevriesdroogde soepgroenten (van de Duitse Aldi)
- zongedroogde tomaatjes
- bamigroenten (toko)
- gedroogde aubergine
Al improviserend met de ingrediënten die we in de hutten aantroffen, konden we zo steeds lekkere en afwisselende maaltijden op tafel zetten!
Recept van: Roos
Geen opmerkingen:
Een reactie posten