donderdag 1 mei 2014

Rode koolstamppot

Tijdens een koude trektocht, gaat een warme winterse stamppot er altijd wel in!

voor 2 personen:



  • genoeg aardappelpuree (met kaas, uiteraard), 2 zakjes
  • gedroogde rode kool, 75 gram (te bestellen bij Globetrotter)
  • suiker naar smaak (1 staafje p.p. werkte voor ons)
  • zout en peper naar smaak
  • kerriemayonaise naar smaak (in tube verkrijgbaar in de Supermarkt) of kerriesauspoeder voor de lichtgewicht reizigers
  • (gedroogde) gebakken uitjes naar smaak
  • 1 flinke rookworst of (cashew)noten
  • gedroogde appeltjes, in stukjes gesneden (100 gram)
Doe de rode kool in een pan met 3 dl water en breng het water aan de kook. Laat daarna vijf minuten doorkoken; roer af en toe en kijk of er water bij moet. Aardappelpuree klaarmaken volgens gebruiksaanwijzing. Je kunt de rookworst al opwarmen in dat water.

Alles bij elkaar gooien, op smaak brengen met suiker, kerriemayo, zout en peper. Snij de worst in stukjes en voeg samen met de uitjes en appeltjes toe. 

Recept van: Jitske, Marijn & Sofie

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We hebben hiervan gesmuld in Georgie. Bedankt voor het recept!
    Mijn variant: met flink wat kruidnagel, nootmuskaat, kaneel (volgens mij stond dat eerder ook bij de ingredienten hierboven), en met een Groninger metworst (met ook veel kruidnagel).

    BeantwoordenVerwijderen