Het is natuurlijk heel feestelijk als je je als afsluiting van je kampeermaaltijd een heus gebakje uit je tas kan toveren!
Ingrediënten:
- 2 dozen suiker schelpen (2 x 6 stuks)
- 1 zakje dr. Oetker mix voor banketbakkersroom
- zo'n 350 gram lekkere gedroogde vruchten (wij hadden appel, peer en abrikozen)
- eventueel beetje kaneel
- voor de finishing touch: taartdecoratie, bijvoorbeeld zilveren parels
Snijd (of knip met een goede huishoudschaar) thuis de vruchtjes alvast in kleine stukjes. Dat gaat thuis, met goede spullen, een stuk makkelijker dan op de camping...
Breng een pannetje met water aan de kook en laat de vruchtjes wellen totdat ze lekker zacht zijn geworden. Giet de vruchtjes af en meng er eventueel wat kaneel doorheen.
Bereid de banketbakkersroom volgens de instructies op de verpakking. Kort samengevat: water toevoegen, even goed kloppen en laten opstijven.
Haal de suiker schelpen uit de verpakking en zet ze op een bord. Verdeel de room en vruchtjes over de gebakjes. Strooi er tot slot je parels of andere decoratie overheen om je mini-feestje compleet te maken!
Recept van: Roos
Geen opmerkingen:
Een reactie posten