maandag 3 augustus 2015

Bananen-notenbrood

Als je een dagje (of paar dagen...) gaat wandelen, is een lekker tussendoortje onmisbaar! Om de uurtjes tot je fantastische rugzakmaaltijd 's avonds te overbruggen :). Dit recept voor een cake stond een tijdje geleden in de Volkskrant. Er zitten geen gluten in, heel hip dus, en bijna geen suiker. De zoete smaak komt van het fruit, en de noten zorgen voor de benodigde eiwitten voor een actieve dag!

Ingrediënten:

  • 150 gram amandelmeel
  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 eetlepel kaneel of speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 2 grote of 3 kleine bananen, in schijfjes
  • 100 gram gedroogde pruimen zonder pit, eventueel in stukjes gesneden
  • 50 gram pecannoten
  • 50 gram amandelen
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels honing of agavesiroop (naar smaak, of laat het weg)
  • 75 ml water
  • olie / invetspray
Verwarm de oven voor op 170 graden. 

Vermeng de eerste vijf droge ingrediënten goed, met een lepel of garde. Meng de schijfjes banaan, de pruimen en de noten erdoor. 
Klop de eieren los met de honing en schep dat door het droge mengsel. Giet er zo veel water bij tot het een smeuïg beslag is. Soms is 50 ml voldoende, soms 75. Het luistert niet zo nauw, de pruimen al het water graag op. 
Vet een cakevorm van 1,5 liter inhoud in en bedek de bodem met bakpapier. Vet deze ook goed in. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 30 tot 40 minuten gaar. Als je de cake goed inpakt, blijft hij wel een week goed. Maar voor die tijd is 'ie al lang op...

Recept van Roos / De Volkskrant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten