zondag 18 september 2016

Sajoer boontjes

Ingrediënten voor 4-5 personen:

  • 1 kg diepvriessperziebonen, gedroogd (je kan ze zelf drogen in een dehydrator, of bij www.globetrotter.nl de overeenkomstige hoeveelheid gedroogde boontjes kopen)
  • 2 bakjes Boemboe Sajoer Boontjes (bijvoorbeeld van Conimex)
  • 500 gram snelkookzilvervliesrijst
  • Zakje seroendeng
  • Zakje rempejek (van die Oosterse pindakoekjes) of kroepoek


Bereiding:

Breng de rijst aan de kook en zet in een trui / slaapzak. Zet de sperziebonen op met redelijk wat water (let op: ze nemen best veel op, dus check af en toe of het niet droogkookt). Als de sperziebonen koken, voeg je de boemboe toe. Roer goed door en laat pruttelen / hooikisten tot de sperziebonen gaar zijn. Serveer met seroendeng naar smaak erover, en een handje rempejek of kroepoek erbij.

recept van: Jitske

Geen opmerkingen:

Een reactie posten